ONLINE OPLEIDING VERTROUWENSPERSOON
Ongewenste omgangsvormen
Praktische cursusinformatie
U volgt 6 boeiende e-learningmodules en 7 webinars (met deskundigen; psycholoog, juriste, professionele trainingsacteurs). In het programma is voldoende aandacht voor pauzes (derhalve duurt de training een dag langer dan de live cursus).
Onze webinars duren niet langer dan 2 uur. De modules vragen doorgaans 1 à 1,5 uur tijd om te maken, maar reserveert u voor de zekerheid 2 uur. De webinars vinden plaats op vaste tijdstippen. Wat betreft de modules/zelfstudie heeft u meer vrijheid qua indeling (de modules en webinars bouwen wel op elkaar voort, dus de volgorde dient wel ingehouden te worden).
Prijs: € 995,- (excl. 21% BTW) per deelnemer.
De prijs is inclusief cursusmateriaal. U ontvangt de cursusmap als pdf-document (desgewenst sturen we de map ook naar uw adres).
De training wordt online aangeboden zolang live trainingen i.v.m. Covid-19 maatregelen niet zijn toegestaan.
Volgende trainingen:
- 15, 16, 17 en 18 februari 2022 (16 februari vervalt als cursus live plaats kan vinden; cursus volgeboekt)
- 21, 22, 24 en 25 maart 2022 (22 maart vervalt als cursus online plaats kan vinden)
- 25, 26, 28 en 29 april 2022 (26 april vervalt als cursus online plaats kan vinden)
Platform
Wij werken met Microsoft Teams.
Deelnemers
Om voldoende met elkaar te kunnen uitwisselen is het maximum aantal deelnemers voor de online training: 7 personen.
Hieronder treft u een trainingsschema voor onze online cursus.
Waarom deze cursus?
De functie vertrouwenspersoon vraagt een breed scala juridische, psychologische en organisatiekundige kennis en vaardigheden. Met deze cursus wordt de startende vertrouwenspersoon voorbereid op de veelomvattende taak.
- Zelfstudie (e-learning) afgewisseld met webinars / deelname aan live training via livestreaming
- Juridische, psychologische en organisatiekundige aspecten;
- Gespreksvaardigheden voor de opvang en begeleiding van slachtoffers;
- Verzorgd door deskundigen: psycholoog, jurist en professionele trainingsacteurs.
In deze cursus vertrouwenspersoon worden uw taken als vertrouwenspersoon bij de verschillende beleidsfasen duidelijk. U krijgt informatie over uw rol bij de preventie en het signaleren van ongewenst gedrag, de opvang, de interventie en de nazorg van slachtoffers. Daarbij doet u brede kennis op over de verschillende juridische, psychologische en organisatiekundige aspecten waarmee u als vertrouwenspersoon te maken krijgt. Verder oefent u in de cursus gespreksvaardigheden voor de opvang van slachtoffers.
De training bestaat uit een afwisselende mix van kennis-, attitude- en vaardighedenvorming. Gedurende drie webinars worden vaardigheden ingeoefend met professionele trainingsacteurs. De psycholoog die de cursus verzorgt is (inter)nationaal bekend en publiceert regelmatig in het vakgebied van vertrouwenspersonen.
Programmapunten:
- Taakafbakening vertrouwenspersoon
- Gevolgen van ongewenst gedrag
- Oefenen van opvanggesprekken, ‘do’s’ en ‘don’ts’
- Omgaan met emoties en begeleiding van het slachtoffer
- Oorzaken en passende interventies
- Informele oplossingsstrategieën
- Juridische trajecten en aspecten (o.a. klachtenprocedure)
Deze training tot vertrouwenspersoon sluit aan bij een HBO werk- en denkniveau. De cursus is ook geschikt voor externe vertrouwenspersonen.
Resultaten training
Na de training hebt u duidelijk zicht op uw rol, taak en positie als vertrouwenspersoon in uw organisatie. U beschikt over de kennis om slachtoffers van ongewenste omgangsvormen te kunnen begeleiden. U hebt geoefend in het voeren van opvang- en adviesgesprekken met slachtoffers en beschikt daardoor over de benodigde gespreksvaardigheden om deze gesprekken met vertrouwen aan te gaan.
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met
drs. Adrienne Hubert, tel: 071-5174222 of een e-mail sturen aan: a.hubert @ hubertconsult . nl
De nevenfunctie vertrouwenspersoon kan conflicteren met sommige hoofdfuncties, zoals: medewerker/hoofd personeelszaken, hoofd van een afdeling, bedrijfsmaatschappelijk werker. Mocht u één van deze functies bekleden, neemt u dan voorafgaand aan inschrijving voor de training vertrouwenspersoon even contact met ons op voor overleg.
De cursus is primair bedoeld voor vertrouwenspersonen voor medewerkers. Bent u vertrouwenspersoon voor andere doelgroepen: leerlingen, bewoners, patiënten e.d. neemt u dan voorafgaand aan aanmelding voor de cursus nog even contact met ons op voor overleg.
Hubert Consult
Rijnsburgerweg 31-B
2334 BE Leiden
Tel: 071-5174222
E-mail: info @ hubertconsult . nl
K.V.K. 28082872 Leiden
BTW-nr. NL002061858B33
IBAN-nr. NL59INGB0001009795