Basiscursus vertrouwenspersoon

Bel Mail  Augustus 2021

Opleiding vertrouwenspersoon live hybride online

                                                                                 Inschrijven

Waarom deze cursus?

De functie vertrouwenspersoon vraagt een breed scala juridische, psychologische en organisatiekundige kennis en vaardigheden. Met deze cursus wordt de startende vertrouwenspersoon voorbereid op de veelomvattende taak.

 • Driedaagse live open inschrijfcursus [online 4 dagen];
 • Juridische, psychologische en organisatiekundige aspecten;
 • Gespreksvaardigheden voor de opvang en begeleiding van slachtoffers;
 • Verzorgd door deskundigen: psycholoog, jurist en professionele trainingsacteurs;
 • Indien de live training in verband met het RIVM-risiconiveau niet doorgaat, kunt u desgewenst deelnemen aan de online training (de accomodatiekosten worden dan in mindering gebracht op de cursusprijs)

In deze basiscursus worden uw taken als vertrouwenspersoon bij de verschillende beleidsfasen duidelijk. U krijgt informatie over uw rol bij de preventie en het signaleren van ongewenst gedrag, de opvang, de interventie en de nazorg van slachtoffers. Daarbij doet u brede kennis op over de verschillende juridische, psychologische en organisatiekundige aspecten waarmee u als vertrouwenspersoon te maken krijgt. Verder oefent u in de cursus gespreksvaardigheden voor de opvang van slachtoffers.

De training bestaat uit een afwisselende mix van kennis-, attitude- en vaardighedenvorming. Tijdens de live training worden gedurende twee dagdelende vaardigheden ingeoefend met professionele trainingsacteurs [bij de online training oefent u gedurende 3 webinars van 2 uur met professionele trainingsacteurs]. De psycholoog die de cursus verzorgt is (inter)nationaal bekend en heeft veel gepubliceerd in het vakgebied van vertrouwenspersonen.

Programmapunten:

 1. Taakafbakening vertrouwenspersoon
 2. Gevolgen van ongewenst gedrag
 3. Oefenen van opvanggesprekken, ‘do’s’ en ‘don’ts’
 4. Omgaan met emoties en begeleiding van het slachtoffer
 5. Oorzaken en passende interventies
 6. Informele oplossingsstrategieën
 7. Juridische trajecten en aspecten (o.a. klachtenprocedure)

Deze training tot vertrouwenspersoon sluit aan bij een HBO werk- en denkniveau. De cursus is ook geschikt voor externe vertrouwenspersonen.

 

Resultaten training

Na de training hebt u duidelijk zicht op uw rol, taak en positie als vertrouwenspersoon in uw organisatie. U beschikt over de kennis om slachtoffers van ongewenste omgangsvormen te kunnen begeleiden. U hebt geoefend in het voeren van opvang- en begeleidingsgesprekken met slachtoffers en beschikt daardoor over de benodigde gespreksvaardigheden om deze gesprekken met vertrouwen aan te gaan.

U ontvangt een naslagwerk waarin tijdens de training behandelde lesstof en achtergrondinformatie zijn opgenomen [bij de online training ontvangt u dit naslagwerk als pdf-document].

 

Praktische cursusinformatie

Deze Basiscursus vertrouwenspersoon wordt maandelijks verzorgd als open inschrijftraining.
Indien het van de overheid is toegestaan, kunt u de cursus live volgen. Desgewenst kunt u online aan de live training deelnemen via live streaming.
Mocht de overheid maatregelen afkondigen waarmee een live cursus niet is toegestaan, zullen we de cursus online verzorgen (mocht u de cursus alleen live willen volgen, wordt uw aanmelding in dat geval kosteloos geannuleerd.

Trainingsdata:

 • 22, 24 en 25 juni 2021: LIVE (volgeboekt)
 • 21, 23 en 24 september 2021
 • 26, 28 en 29 oktober 2021
 • 23, 25 en 26 november 2021
 • 6, 8 en 9 december 2021


Live training

De cursuslocatie (hotel Golden Tulip in Leiden) bevindt zich direct naast het Centraal Station en beschikt over eigen parkeergelegenheid (€ 7,50  per dag)*.
Cursustijden: van 9.00 tot 17.15 uur.
Maximum aantal deelnemers live: 8 personen [mogelijk in het najaar 10 personen].
Minimum aantal deelnemers: 5 personen
Prijs: € 995,- (excl. 21% BTW) per deelnemer.
De prijs is inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie en thee.


 

Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met
drs. Adrienne Hubert, tel: 071-5174222 of een e-mail sturen aan: a.hubert @ hubertconsult . nl

Inschrijven


De nevenfunctie vertrouwenspersoon kan conflicteren met sommige hoofdfuncties, zoals: medewerker/hoofd personeelszaken, hoofd van een afdeling, bedrijfsmaatschappelijk werker. Mocht u één van deze functies bekleden, neemt u dan voorafgaand aan inschrijving voor de training vertrouwenspersoon even contact met ons op voor overleg.


De cursus is primair bedoeld voor vertrouwenspersonen voor medewerkers. Bent u vertrouwenspersoon voor andere doelgroepen: leerlingen, bewoners, patiënten e.d. neemt u dan voorafgaand aan aanmelding voor de cursus nog even contact met ons op voor overleg.

Gemiddeld cijfer na 20 evaluaties: 8,9
Enkele reacties van cursisten op onze online training
:

Ik zou deze cursus zeker aanraden aan mensen die deze functie willen gaan uitoefenen. Eigenlijk is het onmisbaar. Alles komt aan bod. Hoe je de gesprekken voert. Wat de kaders zijn waarbinnen je mag opereren. Welke adviezen je kunt geven aan HR over het beleid ongewenste omgangsvormen. Ik vond het allemaal zeer leerzaam, en heb er een schat aan informatie bij. Ik heb er vertrouwen in dat ik dit in de praktijk kan gaan brengen.

Ruud Dekker,
Gemeente Heemskerk


Hele goede mix van webinar en zelfstudie. Acteurs en juridisch expert voegen veel toe

Petra Hammes
Ampleon B.V.


Ik zag best op tegen de online cursus, maar de blokken (modules) zorgden voor afwisseling en de manier waarop Adrienne Hubert begeleidt is ontspannen, en zorgt er voor dat de tijd voorbij vliegt. Al met al een hele positieve ervaring!

Carla Voogel
Haaglanden Medisch Centrum


Ik kan deze cursus zeker aanbevelen. Dit zal iedereen die als Vertrouwenspersoon wordt benoemd, moeten kunnen volgen.
Men kan denken, zo'n gesprek doe ik eventjes...maar dat is minder waar! Je krijgt zulke goede tools aangereikt, waar je echt heel veel aan hebt.
Tops: Ontzettend goede cursus met juiste tools om mijn functie als vertrouwenspersoon uit te kunnen voeren.
Heel goede begeleiding door Adrienne dat je echt ook luistert wat zij te vertellen heeft. Je dwaalt niet af je blijft gekluisterd naar haar luisteren.
Webinar 6 "Juridische ascepten, was heel toegankelijk. Vaak zijn dit soort onderwerpen saai maar dat was het nu echt helemaal niet.
Interventies met Erik en Yasmine waren ook echt top.
Tips: blijf zo vooral doorgaan.

Miranda Dakriet
MN


Zeker een aanrader deze online training. Hele goede uitleg en een gedegen basiskennis wordt er meegegeven voordat je als nieuwe vertrouwenspersoon het werkveld ingaat. Je krijgt echt voldoende bagage mee.

Petra Keij-Noordijk
Ahold Delhaize


Hubert Consult heeft kennis van zaken. Behalve dat zij een gedegen opleiding tot Vertrouwenspersoon hebben wordt er in de opleiding goed stilgestaan bij en worden er handvatten gegeven om de Vertrouwenspersonen en de ondersteuning die zij bieden in elke organisatie te implementeren en bekend te maken onder het personeel.

Bas
Inzetbaar/G4S


Ik raad deze basiscursus vertrouwenspersoon zeker aan. Het is grondig en volledig en zeer bruikbaar. Er wordt ingespeeld op ieders achtergrond bij de rollenspellen / situaties en dat is heel handig.
Docent is deskundig en kan ook gevraagd worden voor advies indien er na de training situaties voordoen die om externe consultatie vragen.

(niet mijn naam gebruiken svp, fakenaam mag wel)


Ik raad deze online cursus zeker aan! Fijne setting en ook fijn om toch in je eigen omgeving te zijn! Alles is heel helder en duidelijk en overal wordt de tijd voor genomen.

Mariska,
Albert Heijn


Ik raad Hubert Consult zeker aan! Professioneel en zorgvuldige behandeling van het traject naar vertrouwenspersoon.
Duidelijke uitleg en goede verdieping op bijvoorbeeld de impact die woordkeuzes kunnen hebben.

René Römer
Ahold Delhaize


Trefwoorden van cursisten live training:

>  Duidelijk
>  Professioneel
>  Zorgvuldig
>  Praktijkgericht
>  Geen moment aandacht weg
>  Enthousiaste en sympathieke trainers

Lees ervaringen van cursisten aan de live training

1500 vertrouwenspersonen volgden cursus

Meer dan 1900 vertrouwenspersonen volgden al onze opleiding tot vertrouwenspersoon. Lees hier wie de 1500ste vertrouwenspersoon was.

Vertrouwenspersoon Engels

Basiscursus vertrouwenspersoon nu ook in het Engels

Ga naar: veelgestelde vragen over de cursus vertrouwenspersoon.

Actueel

Lees: Nieuws voor vertrouwenspersonen

Volg Hubert Consult via Twitter

Hubert Consult

Rijnsburgerweg 31-B
2334 BE Leiden
Tel: 071-5174222
E-mail: info @ hubertconsult . nl
K.V.K. 28082872 Leiden
BTW-nr. NL002061858B33
IBAN-nr. NL59INGB0001009795